22 Mart 2016 Salı

Tavuklu Karalahana Sarması

Malzemeler:

1 kilo karalahana( karadeniz lahanası)
2 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı ayçiçekyağı
yarım kilo küp küp doğranmış tavuk göğsü
tuz
karabiber
nane
kimyon

Hazırlanışı:

Lahana yapraklarını haşlayın soğutun ve ortadan ikiye ayırın. Sıvıyağı salçayı soğanı kavurun sonra içine yıkamış olduğunuz pirinci ekleyin baharat ve tuzu kaoyduktan sonra güzelce kavurun sonra harç ılıdıktan sonra yapraklara koyarak sarın ve tencerenize dizin. Tencereye sarmaların üzerini aşmayacak şekilde sıcak su koyun yarım saat pişirin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder